Gör mensskydd tillgängligt - utan begränsningar!

Gör mensskydd tillgängligt - utan begränsningar!

Gör mensskydd tillgängligt - utan begränsningar! 👏 🩸

En vanlig fråga vi får från våra kunder är: Har ni någon spärr som gör att man inte kan ta för många mensskydd samtidigt t.ex. tidsfördröjning? Vårt svar är självklart NEJ.

Varför skulle vi ha det? Vad är det som gör att man tror att mensskydd är så stöldbegärligt att man måste begränsa tillgången?
Tänk så här: vi skulle aldrig ifrågasätta tillgången till kaffe, frukt eller toalettpapper på en arbetsplats. Så varför behandlar vi mensskydd annorlunda? Mensskydd är inget "fluff" - det är en grundläggande produkt för många kvinnor. Det är något som vi inte kan vara utan när vi behöver det som mest.

Studier har visat att människor hanterar fri tillgång till mensskydd utan problem. Det är dags för oss att sluta tvivla och istället lita på våra medarbetare att de tar det de behöver. Och om någon skulle ta en extra tampong eller binda, vad kostar det egentligen? Förmodligen betydligt mindre än en bortglömd kopp kaffe som står och kallnar på ett skrivbord.

Vi måste arbeta tillsammans för att ta död på myten om att mensskydd konsumeras i överdrivna mängder om tillgången är fri. Om vi verkligen vill skapa en trygg och jämställd arbetsplats måste vi erbjuda mensskydd gratis och utan några begränsningar.
Låt oss göra mensskydd lättillgängliga för alla - utan begränsningar. Tillsammans kan vi skapa en arbetsplats där jämställdhet och välbefinnande är en självklarhet- med eller utan mens.
 
Delar du vår uppfattning? Låt oss göra en förändring tillsammans!
 
#GratisMensskydd #Jämställdhet #Lingonvecka.se #Mens

 

Tillbaka till blogg